Liječnik: Ova hrana smanjuje štetu od sunca

Ruska liječnica dr. Aleksandra Belova kaže da je zahvaljujući antioksidansima koji se nalaze u nekim proizvodima koža bolje zaštićena od sunčevog zračenja. Konkretno, za zaštitu od sunca liječnik preporuča jesti rajčice. Ovo povrće je bogato antioksidansom likopenom i mnogim drugim korisnim nutrijentima.

Upravo likopen daje koži dodatnu zaštitu od opeklina. Za njegovu bolju apsorpciju, rajčicu treba konzumirati sa zdravim masnoćama.

Nefrolog: Ovo su 3 najbolje namirnice za zdrave bubrege

Još jedna namirnica koja smanjuje štetno djelovanje sunca na kožu su bademi. Bogate su vitaminom E, polifenolima i mononezasićenim masnim kiselinama. Ovi sastojci poboljšavaju zdravlje kože.

“Konzumacija crvene ribe, poput lososa, koja je izvor korisnih masnih kiselina i antioksidansa, također ima pozitivan učinak na stanje kože. Konkretno, istraživači su otkrili da sadrži snažan antioksidans astaksantin koji štiti od sunčevog zračenja, a ima i protuupalna svojstva“, kaže doktor.

Osim toga, u ljetnu prehranu treba uvrstiti i crno grožđe. Bogat je resveratrolom, antioksidansom koji može poboljšati UV zaštitu kože i smanjiti njezinu osjetljivost na opekline od sunca.

Liječnik: Jedite ovu hranu kako biste očistili krv od kolesterola

Važno: Članak ne zamjenjuje uravnoteženu prehranu i savjetovanje sa stručnjakom!

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki