Specijalist je rekao koja hrana štiti od COVID-19

Izvršna direktorica Nacionalnog istraživačkog centra “Zdrava hrana”, nutricionistica Zinaida Medvedeva govori o tome kako se uz pomoć određenih namirnica zaštititi od koronavirusa.

Kaže kako je za jačanje imunološkog sustava u prehranu prije svega potrebno unijeti selen koji sprječava oštećenje stanica. Ovaj kemijski element nalazi se u velikim količinama u gljivama.

Osim toga, brokula je bogata korisnim elementima u tragovima. Međutim, dugotrajnom toplinskom obradom njegova se korisnost značajno smanjuje.

Imunološke stanice aktiviraju i ekstra djevičansko maslinovo ulje, prirodni sok od nara i borovnice.

Plodovi su posebno korisni zimi i u jesen./zdrave.to

Lajkajte zdrave.to i na Facebooku gdje ćete pronaći još puno korisnih i zanimljivih stvari!

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki