Kako se riješiti lisnih uši pomoću vrhova rajčice: neobičan i učinkovit način

Kao rezultat postupaka njege, ljetni stanovnik može nakupiti dovoljnu količinu vrhova rajčice, koje ne treba bacati ili odmah poslati na kompost.

Biljni materijal se može sušiti kako bi se zatim napravilo izvrsno sredstvo protiv lisnih uši, koje se može koristiti u bilo kojoj fazi razvoja usjeva.

Ovaj proizvod nije samo siguran, već i vrlo učinkovit, napominje agronom i dizajner pejzaža Anastasia Kovrizhnykh, stručnjak u internetskoj publikaciji BelNovosti.

Kako od vrhova rajčice napraviti kvalitetan proizvod za suzbijanje štetočina

Morat ćete pripremiti otprilike 400 grama glavne komponente. Možete koristiti i svježe vrhove, ali njihovu količinu treba povećati za 250 grama.

Dodajte 0,5 kante vode i pričekajte 72 sata. Tijekom tog vremena proizvod će se uliti i postati izvrsno “oružje” protiv lisnih uši.

rajčice
Fotografija: © Belnovosti

Filtriramo sastav i dodamo nekoliko žlica sapuna za pranje rublja.

Nema potrebe za razrjeđivanjem proizvoda – može se sigurno koristiti u koncentriranom obliku. Usput, ova metoda je učinkovita i ako vrhove rajčice zamijenite vrhovima krumpira.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki