Ovo je najzdravije voće i povrće koje bi svi trebali jesti u mjesecu srpnju

Maline – srpanj je odlično vrijeme za zasićenje organizma antioksidansima i vitaminima kojima su maline bogate. Jačaju imunološki sustav i to će vam pomoći da se dobro osjećate zimi i u jesen.

Maline imaju izvrstan učinak na kožu jer pomažu u održavanju mladosti.

Doktor: Jedite ovo voće i zaboravit ćete na bolove u zglobovima

Kukuruz je izuzetno koristan za normalizaciju rada kardiovaskularnog sustava i čak djeluje kao preventivna mjera za opasne bolesti.

Konzumacija mladog kukuruza pomaže u smanjenju rizika od srčanog udara. Također poboljšava vid i pomaže u prevenciji dijabetesa.

Svježi grašak – ovaj proizvod je nevjerojatno apetitivan i ukusan, pa ga treba konzumirati kad god je to moguće. Mladi grašak pozitivno utječe na stanje crijevne mikroflore.

Doktor: Ovo voće štiti od moždanog udara

Borovnica – ovo voće može biti odličan lijek za pacijente s problemima kardiovaskularnog sustava, jer ima pozitivan učinak na razinu kolesterola. Borovnice imaju sposobnost snižavanja krvnog tlaka. Važno je napomenuti da su one savršeno sredstvo za zaustavljanje patogenih procesa u tijelu.

Crveni ribiz ima pozitivan učinak na kožu. Osim toga, pozitivno djeluje na procese prirodnog pomlađivanja i obnove kose.

Svježi krumpir – ako su nutricionisti skeptični prema običnom krumpiru, nazivajući proizvod štetnim za figuru i zdravlje, tada svježe povrće mora biti uključeno u prehranu. Mladi krumpir je koristan za poboljšanje rada mozga i obnavljanje crijevne mikroflore.

Doktor: Ovo voće i povrće sprečava vas da smršavite

Ogrozd – ovo voće pravi je jednostavan lijek koji može obnoviti stanice, navodi The Health Site.

Važno: Članak ne zamjenjuje uravnoteženu prehranu i savjetovanje sa stručnjakom!

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki