Njemački kardiolog savjetuje kako izbjeći infarkt bez tableta

Prekomjerna tjelesna težina jedan je od uzroka visokog krvnog tlaka, koji se uz pridržavanje nekoliko jednostavnih pravila može smanjiti i bez uzimanja lijekova. To je izjavio direktor centra za preventivnu medicinu Tehničkog sveučilišta u Münchenu, kardiolog Martin Hohle.

Dao je nekoliko savjeta kako izbjeći srčani i moždani udar bez tableta. Prema njegovim riječima, nepravilna prehrana i nedostatak tjelesne aktivnosti dovode do povišenog krvnog tlaka.

Masirajte ovih 5 točaka na ušima i zaboravite na bol FOTOGRAFIJE

“Hipertenzija je pošast, ali možete je kontrolirati”, uvjerava stručnjak.

Hall je savjetovao svakodnevne 15-minutne šetnje. Ova metoda, rekao je, pomoći će smanjiti krvni tlak za nekoliko razina. Upozorio je da bismo trebali uživati ​​u vježbanju na otvorenom i ne mučiti se previše snažnom vožnjom bicikla ili trčanjem.

Njemački kardiolog Holle dao je savjet kako izbjeći srčani i moždani udar bez tableta

Kardiolog je dodao da će se krvni tlak smanjiti ako osoba izgubi višak kilograma. Da biste izgubili težinu, savjetovao je smanjiti količinu konzumiranog sira, kruha i kobasica i zamijeniti sve te proizvode povrćem. Podsjetio je na opasnosti soli; savjetuje se dodavanje u hranu u malim količinama.

Biljni recepti za štitnu žlijezdu

Ranije je kardiolog Konstantin Ivanov raspršio popularne mitove i strahove o fitnes narukvicama i pametnim satovima. Nedavno su takvi uređaji postali popularni jer pomažu u praćenju zdravlja i tjelesne aktivnosti. Na primjer, uz njihovu pomoć možete mjeriti otkucaje srca, krvni tlak, saznati više o fazama spavanja./ zdrave.to

Lajkajte zdrave.to i na Facebooku gdje ćete pronaći još puno korisnih i zanimljivih stvari!

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki