Kako i kada sakupljati sjeme astera: ukratko o glavnoj stvari

Jednogodišnja astra jedno je od najboljih rješenja za mjesto ako želite zadržati svoj ukrasni izgled do početka studenog mraza.

Umjesto da kupujete sjeme astera svaki put kad dođe sezona, stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti, agronom znanstvenica, dizajnerica krajolika Anastasia Kovrizhnykh savjetuje da sami prikupite sjemenski materijal.

Reći ćemo vam kada početi sakupljati sjeme.

Pravo vrijeme dolazi nakon potpunog cvatnje, kada latice astera izblijede i u jezgri se pojavi paperje.

Ovo je signal nakon kojeg možete sigurno početi sakupljati sjeme.

Asters
Fotografija: Pixabay

Ako odgodite ovaj postupak za kasnije, dlačice će postati izraženije i možda nećete imati vremena za sakupljanje sjemena koje će odnijeti vjetar ili isprati kiša.

Postoji još jedna opcija s kojom sigurno nećete pogriješiti – za to je potrebno iščupati iz zemlje biljku koja sadrži veliki broj sjemenki spremnih za sazrijevanje.

Nakon toga trebate ukloniti stabljike koje još nisu izblijedjele, odlomiti korijenje i objesiti astre u suhoj, dobro prozračenoj prostoriji s glavom prema dolje.

Nakon nekog vremena moći ćete bez problema sakupiti zrelo sjeme.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki