Lagana piletina s čilijem | zarpanews.gr

Za ljubitelje indijskih okusa

Materijali

2 pileća prsa

1 žličica sol

1/2 žličice papar

1 jaje, tučeno

3/4 sp. čajno brašno

1 zelena paprika, narezana na ploške

1 crvena paprika, narezana na ploške

Riža za posluživanje

Za čili umak: 3 češnja otopljenog češnjaka, 1 nasjeckana čili papričica, 3 žlice soja umaka, 2 žlice paste od rajčice, 1/2 šalice voda za čaj

Provedba

Piletinu posolite i popaprite, narežite na tanke trakice i propasirajte kroz jaje i brašno.

Pržite nekoliko minuta sa svake strane, dok ne porumene.

Dodajte paprike i pirjajte još dvije minute. Izvadite piletinu i papriku i ostavite sa strane.

U istu tavu dodajte češnjak, crveni čili, soja umak, pastu od rajčice i vodu. Miješajte i pirjajte dok se smjesa ne reducira i postane gusta i sirupasta.

Ponovno dodajte piletinu i papriku i dobro promiješajte u umak.

zvijer vijesti.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki