Za ljubitelje indijskih okusa
Materijali
2 pileća prsa
1 žličica sol
1/2 žličice papar
1 jaje, tučeno
3/4 sp. čajno brašno
1 zelena paprika, narezana na ploške
1 crvena paprika, narezana na ploške
Riža za posluživanje
Za čili umak: 3 češnja otopljenog češnjaka, 1 nasjeckana čili papričica, 3 žlice soja umaka, 2 žlice paste od rajčice, 1/2 šalice voda za čaj
Provedba
Piletinu posolite i popaprite, narežite na tanke trakice i propasirajte kroz jaje i brašno.
Pržite nekoliko minuta sa svake strane, dok ne porumene.
Dodajte paprike i pirjajte još dvije minute. Izvadite piletinu i papriku i ostavite sa strane.
U istu tavu dodajte češnjak, crveni čili, soja umak, pastu od rajčice i vodu. Miješajte i pirjajte dok se smjesa ne reducira i postane gusta i sirupasta.
Ponovno dodajte piletinu i papriku i dobro promiješajte u umak.
zvijer vijesti.gr