Zašto se radi stanjivanje kose?

Turpijanje se preporučuje ako frizuri nedostaje volumena ili je, obrnuto, potrebno ispraviti pretjeranu debljinu kose.

Zašto je potrebno filetiranje?

Turpijanje je dizajnirano da izgladi oštre linije frizure, skrivajući ravne rezove pramenova. Često frizer nudi ovaj postupak kao završni detalj, ali izbor je naravno na klijentu.

Iako ovaj postupak tehnički smanjuje debljinu kose, često se koristi na tankoj kosi, posebice na kratkim frizurama. Vjeruje se da selektivno šišanje na korijenu sprječava lijepljenje pramenova za tjeme, čime se frizuri daje vizualni volumen.

U slučaju dugih frizura, stanjivanje vrhova zaglađuje liniju frizure, dajući joj prirodniji izgled. Isto vrijedi i za šiške, posebice u kreativnim “isjeckanim” frizurama gdje nema mjesta ravnim rezovima.

Za i protiv filetiranja

U svakom slučaju, izbor hoće li se podrezati ili ne ovisit će ne samo o vrsti frizure, već io vrsti kose klijenta. Za debele i teške ravne pramenove tamne ili crvene boje, ovaj postupak će dodati lakoću i pomoći u realizaciji željenog oblika frizure. To se može pripisati nedvojbenim prednostima postupka.

Top 5 najbržih i najlakših frizura za svaki dan

Neće smetati dugoj smeđoj kosi, koja nije osobito gusta i voluminozna. U ovom slučaju, zadatak niti je dati frizuru lakoću i namjernu nepažnju.

Ne preporučuje se turpijanje za svijetlu i tanku kosu. Već ne previše voluminozna frizura može još više izgubiti izgled zbog umjetnog stanjivanja. Također, ispucali vrhovi različitih duljina dodatno će pokvariti izgled vaše kose.

To vrijedi i za kosu oslabljenu trajnom ili radikalnim posvjetljivanjem. Turpijati takvu frizuru znači oduzeti joj volumen i izazvati ispucale vrhove. Ovo je glavni nedostatak ovog tretmana.

Vrste filetiranja

Turpijanje u samom korijenu

Ovo turpijanje daje volumen frizuri, ali je istovremeno čini manje gustom. Također se koristi kada trebate istaknuti pramenove. Ovaj postupak se izvodi na prilično debeloj kosi.

Do krajeva

Uglavnom se koristi za sprječavanje naelektriziranja vrhova kose u različitim smjerovima nakon podrezivanja. Također izglađuje prijelaze na različitim duljinama kose. Turpijanje se može vršiti kako na svim vrhovima tako i na odvojenim dijelovima kose. Najčešće, majstori to rade na šiškama i temporalnim pramenovima.

Cijelom dužinom

Ova vrsta niti se koristi kada je kosa previše gusta i teška. Radi se kako bi se dala forma i posvijetlila masa kose.

Vještim threadingom možete osvježiti frizuru bez drastičnih promjena dužine kose. Ako vam je kosa razdijeljena i izgleda zapušteno, lagano prorjeđivanje pomoći će da joj date zdraviji izgled. Stručnjaci preporučuju stanjivanje kose kada izraste ako imate problema s ispucalim vrhovima.

Top 10 pomlađujućih kratkih frizura za žene starije od 40 godina

Neispravno izveden postupak može uzrokovati mnoge probleme.

Pogrešno uvezivanje konca može vam glavu pretvoriti u maslačak. Izbrušeni vrhovi neće ležati u željenom smjeru, već će se čekinjati u različitim smjerovima. I tu ne možete ništa učiniti, morat ćete promijeniti frizuru. I, naravno, frizer.

Turpijanje se uglavnom vrši škarama za filetiranje. Neki profesionalci to rade običnim škarama. Nepravilno profilirana kosa može se početi pucati alarmantnom brzinom.

Nestručnim pristupom, želeći postići dodatni volumen stanjivanjem kose, možete je potpuno izgubiti. Ako nemate jako gustu kosu, volumen dajte samo frizeru od povjerenja.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki