Je li ovaj novi način pranja vaše kose bolji?

Je li vam i vlasište masno, a vrhovi suhi? To je zato što sebum koji vaša kosa proizvodi ne prelazi vrh. Tako nikada ne dopire do vaših suhih vrhova, gdje je sebum tako potreban. Ali rješenje je lakše nego što mislite.

Razni šamponi

Postoje razne rasprave o tome koliko često treba prati kosu, ali općenito većina žena pere kosu svaki drugi dan. Ono što je kod mnogih žena slučaj je da su vrhovi jako suhi, a korijeni jako masni. No, nažalost, jedan te isti šampon neće riješiti ovaj problem. Frizer Liam Carey objašnjava: “Koristite dva različita šampona kako biste uklonili masnoću s vlasišta, koristite šampon za čišćenje, a za uklanjanje suhoće na vrhovima koristite hranjivi šampon.” Ah! Korištenje jedne vrste šampona za cijelu kosu očito nije dovoljno.

Dakle, ako koristite šampon za čišćenje cijele kose, korijen će vam biti u redu, ali vrhovi će vam se isušiti. Isto vrijedi i za hranjivi šampon, uljepšat će vam vrhove, ali će vam tjeme vjerojatno biti masnije. Stoga od sada koristite dva različita šampona koji mogu zasebno riješiti oba problema. Koristan!

Vidi također: Ovako često morate šišati kosu

Izvor: Allure, Slika: Sanoma-Image Bank

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki