Zašto izmjenjivati ​​dnevne i noćne temperature pri uzgoju sadnica: iskusni ljetni stanovnici pronaći će odgovor

Iskusni vrtlari znaju: kada uzgajate sadnice bilo koje kulture kojom se bavite, vrijedi izmjenjivati ​​visoke dnevne i relativno niske noćne temperature.

Prema riječima stručnjaka internetske publikacije BelNovosti, agronoma znanstvenika, krajobraznog dizajnera Anastazije Kovrizhnykh, potrebno je da temperaturna razlika bude najmanje 5-7 stupnjeva, možda čak i više.

Na primjer, ako govorimo o uzgoju rajčice, tijekom dana temperatura bi trebala biti oko 25-27 stupnjeva (sa znakom plus, naravno), a noću – 17-18 stupnjeva.

Da biste postigli željeni rezultat, možete uzeti sadnice da provedu noć na ostakljenoj lođi ili možete, na primjer, isključiti baterije. Alternativno, prozračite sobu prije mraka.

Ako učinite sve kako očekujete, vaše sadnice se neće rastegnuti – naprotiv, dobro će rasti i razvijati se, što znači da će vam pružiti obilnu žetvu.

Sadnica
Fotografija: © Belnovosti

Na kraju, podsjetimo na još jednu važnu točku: što je više svjetla, biljke mogu podnijeti višu temperaturu. To znači da im treba dati višu temperaturu.

Ovo pravilo djeluje i u suprotnom smjeru – što je manja količina rasvjete, niža bi temperatura trebala biti za biljke.

Na primjer, ako je vani oblačno, tada, vraćajući se na iste sadnice rajčice, temperatura bi trebala biti 20-22 stupnja, dok na sunčanom svijetlom danu – 25-27 stupnjeva.

Ranije je stručnjak rekao što se može dodati u rupu kada se sadi rajčica u stakleniku.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki