Od ovih navika šminkanja muka vam je

Šminka je svojevrsni lijek za nas žene. Nakon kasnog noćnog izlaska, možemo ponovno izgledati svježe i voćno uz malo šminke. Svaki dan dajemo sve od sebe da iz sebe izvučemo ono najbolje.

Ali jeste li znali da vas ove nedužne navike šminkanja također mogu razboljeti?

1. Četke
Svaki dan četkom prelazite po licu i kao rezultat toga puno bakterija završi na četkici. Stoga je vrlo važno redovito prati četkicu. Na taj način sprječavate širenje bakterija i nečistoća.

2. Testeri
Čine se tako zgodnim, ti testeri u trgovini. Ali nemojte nasjedati na njih jer su krcate tuđim bakterijama kojima rado mažete lice. U nekim trgovinama profesionalne šminke uvijek čiste vaše testere alkoholom ako ih tražite. Pa učini to!

3. Spavanje sa šminkom
Koliko god bilo primamljivo uskočiti ravno u krevet nakon duge večeri, skinite šminku. Šansa za starenje kože višestruko je veća ako lice ne očistite navečer. Spavanje sa šminkom na očima također može uzrokovati neugodne infekcije oka. Brr.

4. Unutarnja linija trepavica
Mnoge žene crne unutarnju liniju trepavica olovkom. To je prilično opasno, jer su istraživanja pokazala da 30% toga nestane u vašim očima. A to naravno značajno povećava rizik od infekcije oka.

5. Istekao rok trajanja
Vaša šminka također ima rok trajanja. Na poleđini boce ili staklenke obično se nalazi simbol koji prikazuje otvorenu staklenku s brojem mjeseci na njoj. Ovo su mjeseci do koliko će vaš proizvod trajati. Maskaru biste trebali mijenjati svaka tri mjeseca kako biste spriječili infekcije oka.

Vidi također: Drunken beauty blogerica stvara upute za šminkanjel

Izvor: Cosmopolitan, Slika: Sanoma

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki