Kojeg rasporeda gnojidbe za kupus slijede stručnjaci: više nije tajna

Da biste postigli značajnu žetvu kupusa, možda morate razmišljati kao kupus, misle neki ljetni stanovnici.

Naravno, ovo je samo šala. Anastasia Kovrizhnykh, stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti, agronom znanstvenik i krajobrazni dizajner, pomoći će povećati produktivnost kupusa kupusa ne kroz mentalne prakse, već samo kroz pravilno odabranu gnojidbu.

Dakle, 10-15 dana nakon što se sadnice presele na svoje stalno mjesto boravka, vrijedi ih zalijevati otopinom koja se sastoji od 10 litara vode i 10-15 g uree.

Jedna biljka će trebati 1-2 litre hranjivog sastava.

10-15 dana nakon prvog, drugo hranjenje korijena provodi se složenim gnojivima – 10-15 g na 10 litara vode.

Kupus
Fotografija: © Belnovosti

Jedna biljka, opet, zahtijeva 1-2 litre hranjenja.

Složeni sastav možete zamijeniti divizmom tako što ćete pripremiti mješavinu od 1 dijela gnoja i 5 dijelova vode. U tom slučaju morate sipati 0,5 litara na jedan grm kupusa. Alternativno, koristite infuziju pepela – 1 čašu na 10 litara vode.

Drugo hranjenje korijenom provodi se 20-25 dana nakon drugog i događa se upravo u razdoblju zrenja glavica kupusa.

Ovog puta biljke treba tretirati infuzijom divizme pomiješanom s ekstraktom superfosfata, koji se priprema od 30 g lijeka i 10 litara vode.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki