Teletina od limuna | zarpanews.gr

Ako zavidite na savršeno dobro pečenoj teletini s limunom u konobi, ovo je recept koji tražite. Naravno, poslužite uz krumpiriće za potpuni užitak!

Materijali

1½ kg junetine za tepsiju

1 suhi luk sitno narezan

3 češnja češnjaka sitno nasjeckana

4-5 zrna pimenta

1 oštra žličica. suhi slatki origano

1 žličica žlice višenamjenskog brašna

400 ml svježe ili ohlađene mesne juhe

1 žličica jušna žlica kravljeg maslaca

40 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja + ekstra za pirjanje

3 limuna

sol, svježe mljeveni papar

Postupak

U tavi zagrijte 40 ml maslinovog ulja na jakoj vatri i pirjajte govedinu dok ne porumeni sa svih strana. U isto vrijeme, u drugom loncu, pirjajte 3 žlice. maslinovog ulja te luk i češnjak na maslacu 1 minutu da puste arome. Dodati junetinu, posuti brašnom i ugasiti sokom od jednog limuna.

Dodajte začine, origano, papar, sol i juhu. Smanjite vatru i kuhajte oko 1 sat i 30 minuta.

Nakon što jelo ostane s umakom, dodajte sok od dva limuna. Poslužite s krumpirićima i dosta umaka.

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki