Dinja – najzdravije voće ljeti

Na Istoku kažu da dinja kosi daje zdrav sjaj, oči čini mladim, usne svježima, želje jake, sposobnosti istinite, muškarce poželjnim, a žene lijepim. I dinja pomaže u mršavljenju. Dinja se uvijek poslužuje kao desert. Obično svježe. Međutim, okus mnogih uključuje i sušene kriške dinje. Za razliku od lubenice, dinja može sazrijevati tijekom skladištenja dok ne stigne do potrošača. Osušena dinja po kvaliteti nije niža od svježe. Što se tiče njegovih ljekovitih svojstava, teško ih je i nabrojati.

Dinja liječi od anemije i odrasle i djecu. Liječi giht. Pomaže u uklanjanju soli urata iz tijela – odnosno soli mokraćne kiseline. Ovo voće ima pozitivan učinak na bubrege, liječi urolitijazu. Koristan je kod bolesti kardiovaskularnog sustava i skleroze, kao i kod poremećene cirkulacije krvi – bolova u srcu i srčane aritmije.

Razdražljivim, nervoznim osobama treba davati mnogo dinje. Uostalom, djeluje umirujuće na središnji živčani sustav. Osim toga, uklanja buku u glavi i ušima, jer liječi sklerozu moždanih žila i smanjuje kolesterol iz tijela. Ovo voće poboljšava rad jetre, potiče cirkulaciju žuči. Dakle, profilaktički liječi bolest žučnih kamenaca.

Kod liječenja dinjom treba je pojesti 200-250 grama svaka dva sata. Ne bacajte koru dinje. Dodajte ga u kompote, čajeve – ovi će napitci postati još aromatičniji i diuretičniji, a ujedno će iz organizma izbaciti višak antibiotika.

Ni u kojem slučaju ne bacajte sjemenke dinje. Međutim, osobe s dijabetesom ne bi se trebale zanositi takvim delicijama. Ne smijemo zaboraviti da je dinja dobar “kozmetički pripravak”. Maska od dinje jedna je od najstarijih tajni za njegu kože lica. Pomoći će i ženama koje imaju pigmentne mrlje na licu.

Operite lice toplom vodom i na njega nanesite naribanu dinju. Lezite deset do petnaest minuta, razmišljajte o nečem ugodnom, tako da duša bude sunčana. Nakon petnaest minuta isperite masku toplom vodom, a zatim ohladite. Nanesite hranjivu kremu. Ova maska ​​izbjeljuje kožu, koja postaje elastična i dugo ne stari.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki