Nutricionist je naznačio tko ne smije jesti krumpir i mrkvu

Korjenasto povrće će biti korisno za zdravu osobu u bilo kojem obliku, međutim, bolesne osobe trebaju se posavjetovati s liječnikom.

Nutricionistica Elena Solomatina ispričala je za “Večernju Moskvu” o posebnostima prehrane krumpirom, mrkvom i rotkvicama.

Protuupalni bomboni od meda i kurkume

– Sirovo korjenasto povrće, osobito ono poput rotkvica, ne preporučuje se konzumiranje u razdoblju bolesti probavnog trakta, istaknuo je liječnik.

Prema riječima stručnjaka, namirnice bogate škrobom, poput krumpira i mrkve, termički obrađene mogu naškoditi osobama s dijabetesom. Kuhani krumpir također nije dobar za one koji imaju višak kilograma. Mrkva kod takvih ljudi, naprotiv, bolje se probavlja.

Maslačak topi mast

Pečeni krumpir sadrži velike količine kalija koji snižava krvni tlak i poboljšava rad srca. Sirovo korjenasto povrće korisno je za osobe s aterosklerozom i rakom debelog crijeva. Oni će pomoći u uklanjanju toksina, endotoksina i kolesterola iz tijela./ zdrave.to

Lajkajte zdrave.to i na Facebooku gdje ćete pronaći još puno korisnih i zanimljivih štiva za svakoga!

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki