3 načina kako ispravno očistiti kuhinjski vetex

Kuhinja je možda jedina prostorija u kući za koju većina nas brine da je uvijek čista i uredna. Mnogo puta dnevno koristimo vetex za čišćenje sudopera i kuhinjskog pulta, no jeste li se ikada zapitali uspijevate li na taj način samo prenijeti bakterije s jedne površine na drugu?

Nedavna istraživanja pokazala su da je vetex najprljaviji predmet u domu, u nekim slučajevima čak i od WC školjke.

Budući da ponekad obično pranje nije dovoljno, u nastavku pogledajte 3 načina za ekološko čišćenje vetexa i ostalih krpa i ručnika koje koristite u kuhinji:

Limun i ocat

Oba su vrlo učinkovita prirodna sredstva za čišćenje. Limun ima izbjeljujuća i antibakterijska svojstva, dok ocat ima dezodorirajuće i antifungalno djelovanje. Samo uzmite žlicu soli i dodajte je u otopinu jednakih količina octa i limuna. Namočite vetex nekoliko sati i dok je tkanina mokra, u redovitim razmacima je malo trljajte kako biste uklonili sve mrlje. Nakon nekoliko sati izvadite ga iz otopine i temeljito isperite s puno tople vode. Zatim ga temeljito osušite i bit će spreman za ponovnu upotrebu. Ponovite postupak svaka dva dana.

Prokuhana voda i soda bikarbona

Kipuća voda je najbolji način za ubijanje bakterija. Soda bikarbona još je jedno sredstvo koje djeluje poput octa i limuna. Uzmite oko 2-3 žlice sode bikarbone i dodajte je u posudu s vodom. Vetex stavite u lonac i pustite da kuha nekoliko minuta. Zatim pustite da se voda ohladi i izvadite je iz vode. Isperite ga i osušite.

Mikrovalna pećnica

Toplina i mikrovalovi vrlo su učinkovita metoda sterilizacije. Sve što trebate učiniti je potopiti vetex u otopinu octa i vode na nekoliko minuta. Iscijedite krpu i stavite je u mikrovalnu pećnicu na 10-15 sekundi na najjačoj temperaturi. Ova metoda se čak može provoditi svakodnevno.

priče o zdravlju.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki