Zdrav i ukusan prilog za glavno jelo
Materijali
1 veća glavica zelene salate
1/2 sp. krupno nasjeckanog peršina
1/4 vezice vlasca nasjeckanog
8 velikih listova metvice, vrlo tanko narezanih
Za preljev: 1 1/2 žlica maslinovog ulja, 2 žlice. crnog vinskog octa, 1 žlica. senf, 1 žličica. vode, 1/4 žličice. soli, 1/8 žličice. svježe mljeveni crni papar
Provedba
Zelenu salatu natrgajte na veće komade i zajedno sa začinskim biljem stavite u veliku zdjelu za salatu.
Maslinovo ulje, ocat, senf, vodu, sol i papar stavite u staklenku koja se dobro zatvara.
Čvrsto zatvorite staklenku i protresite preljev dok se dobro ne izmiješa, oko 10 sekundi.
Prelijte oko 2/3 preljeva preko salate i lagano promiješajte. Kušajte i po potrebi dodajte još preljeva.
Poslužite odmah.
zvijer vijesti.gr