Ovo su najkorisnije hladne ljetne juhe, evo one prikladne za probleme s krvlju

Ljeto je i vruće je. U ovo doba godine ljudi sve više preferiraju laganiju hranu. Za Bugarina je ovo doba godine upravo povezano s velikim dozama taratora.

Juha od mrkve i jabuke bori se protiv depresije i prehlade

No, osim nje, postoje i druge hladne ljetne juhe koje su ukusne, osvježavajuće i bogate vitaminima i antioksidansima.

Nutricionistica Kristina Plotnikova nabrojala je neke od njih koje su zasitne i dobre za naše zdravlje.

tarator

Prije svega, naravno, preporučuje se bugarska juha tarator na bazi jogurta. Prema Plotnikovoj, korisna je za gastrointestinalni trakt zbog prisutnosti lakto- i bifidobakterija, koje pomažu normalizirati mikrofloru u crijevima i podupiru probavu.

Hladna juha od cikle

Prema riječima nutricionistice, juha od cikle, zahvaljujući svom glavnom sastojku – cikli, ima brojne zdravstvene prednosti.

Cikla sadrži vitamine B, A, C, E, PP, pektin, kolin, kalij, magnezij, kalcij, cink, željezo, fosfor, jod, folnu kiselinu i dovoljnu količinu vlakana.

Cikla brzo poboljšava rad crijeva, djeluje blago laksativno, pomaže kod anemije, nedostatka joda i smanjuje stres.

Također, juha sadrži antioksidanse, pomaže u borbi protiv starenja, čisti krvne žile i štiti tijelo od prehlade.

Ljetna juha otopi 6 kg u tjedan dana

Gazpacho

Prema riječima Plotnikove, španjolska gazpacho juha, napravljena od svježe rajčice i povrća, ne samo da daje veliku sitost i osvježenje, već sadrži i vitamine A, C i E koji pomažu organizmu u borbi protiv prehlada i viroza.

Ova juha od rajčice također je izvor antioksidansa, sprječava starenje stanica i blagotvorno djeluje na kardiovaskularni sustav.

Gazpacho juha, zahvaljujući niskom sadržaju kalorija i visokoj razini vlakana, pomaže u mršavljenju i normalizaciji rada gastrointestinalnog trakta.

Krem juha od avokada, špinata i začinskog bilja

Nutricionistica preporučuje pripremu juhe od avokada, špinata i zelenila, bogate korisnim masnoćama, vitaminima A, C, E, PP, K, koje sadrže kalij, natrij, magnezij, jod, željezo, mangan, kao i biljne bjelančevine, ugljikohidrate i puno vlakana.

Takva je juha, kaže, dobra kod anemije, povišenog kolesterola, bolesti srca i krvožilnog sustava, visokog tlaka i problema s probavnim traktom. Špinat također poboljšava stanje kostiju, kože, kose te smanjuje rizik od srčanog i moždanog udara.zdrave.to

Lajkajte zdrave.to i na Facebooku gdje ćete pronaći još puno korisnih i zanimljivih stvari!

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki