Najskuplja pasmina mačaka: tako se zove

Hibrid afričkih servala i domaćih kratkodlakih mačaka orijentalnih pasmina već se gotovo četiri desetljeća smatra najskupljim na svijetu.

Prvi Savannah mačić rođen je 1986. Raznolikost mačaka nije samo najskuplja, već i najveća.

U 3. godini života, težina Savannah doseže 15 kg, a visina u grebenu je 60 cm.Ovo je vitka i graciozna mačka s kraljevskim držanjem, velikim ušima, dugim nogama i debelim pjegavim krznom.

Savane su robusne, jake i okretne. Neki od njih iz stojećeg položaja skaču 2,5 m. Obožavaju se penjati na ormare, hladnjake i gledati što se događa odozgo.

savana
Fotografija: Pixabay

Jedna od pasmina koja se ne boji vode i rado se tušira ili kupa. Savane brzo uče i znatiželjne su.

Pasmina je podijeljena u pet tipova – od F1 do F5. Što je manji broj, to je mačka više naslijedila od svog divljeg rođaka servala (grmske mačke).

Dakle, F1 hibrid (50% afričkog predatora) je najrjeđi i najveći. Ove značajke pružaju prilično visoku cijenu za jednu osobu – od 25 tisuća dolara.

Godine 2007. navodno je razvijena još jedna ekskluzivna pasmina pod nazivom Ashera. Ime je izmišljeno u čast feničke božice plodnosti. Ali pokazalo se da je to još uvijek ista savana.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki