Jabuke i banane suzbijaju rast stanica raka

Prema doktorici medicinskih znanosti Olgi Bokeria, jedenje krušaka, jabuka i banana učinkovito štiti crijeva od raka. Točnije, ove namirnice suzbijaju rast stanica raka. Kruške, jabuke i banane sadrže topiva vlakna – pektin. “Pomaže u borbi protiv zatvora i sprječava razvoj raka ograničavajući rast stanica raka”, rekla je dr. Boqueria.

Osim toga, pijenje vode s limunom ujutro poboljšava obranu organizma od gastrointestinalnih bolesti. Liječnik je primijetio da se mnogi ljudi boje problema s visokom kiselošću tijela, što može nastati zbog prisutnosti limuna u takvom piću. Ali Boqueria je objasnio da se zapravo kada uđe u tijelo transformira i kao rezultat unutarnje okruženje postaje alkalnije.

“To vam omogućuje liječenje gastrointestinalnih bolesti, smanjenje njihovih simptoma, a također poboljšava metabolizam i aktivira rad crijeva”, rekao je liječnik.

Važno!

Informacije su dane kao referenca. Posavjetujte se sa stručnjakom o kontraindikacijama i nuspojavama navedene prehrane i ni u kojem slučaju nemojte samoliječiti. Kod prvih znakova bolesti obratite se liječniku.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki