Prema narkologu Maratu Saraevu, piće poput kave najbolje je konzumirati 10-15 minuta nakon doručka.
No popiti šalicu kave na prazan želudac svakako je loša ideja, kaže stručnjak s Radija 1.
U tom slučaju može doći do iritacije sluznice i povećane kiselosti u želucu.
Osim vrijednih preporuka, doktorica je odgovorila i na pitanje kakva je reakcija organizma na kavu.
Unatoč činjenici da se piće često povezuje s pozitivnim emocijama i osjećajem zadovoljstva, ponekad je umjesto vedrine reakcija potpuno suprotna.
Dakle, neki ljudi, nakon što popiju, na primjer, cappuccino, osjećaju pospanost.
Ovaj “paradoks” objašnjava se individualnim karakteristikama tijela i njegovim stanjem.
Emocionalnu vedrinu i naboj ne pomažu toliko tonski sastojci iz zrna kave, već miris napitka, način pripreme, pa čak i emocionalna priprema čovjeka za radni dan.
Ako je osoba koja pije kavu napeta, tužna i osjeća težinu, ne treba računati da će piće pomoći.
Prethodno smo naveli 5 zabrana kojih se stogodišnjaci pridržavaju.