Stelios Parliaros daje nam recept za klasičnu hladnjačku slasticu s vrhnjem, keksima i čokoladom, jednostavnu za pripremu koju će sigurno voljeti djeca.
Spreman za 45′
Materijali za 9 mjegulje
1 litra mlijeka
90 gr. kukuruzno brašno
170 gr. granulirani šećer
4 jaja
50 gr. maslac
80 gr. kuvertura 55% kakaa, otopljena
300 gr. pti ber kolačići
150 gr. mlijeko, za kekse
Za posluživanje
usitnjene pahuljice kuverture
šećer u prahu
Postupak
Stavite litru mlijeka u lonac i stavite na vatru. Kukuruzno brašno zajedno sa šećerom stavite u zdjelu i promiješajte. Dodajte jaja.
U smjesu od jaja ulijte 1/3 ugrijanog mlijeka. Dobro promiješajte i ulijte natrag u lonac. Čim prokuha maknite, dodajte maslac i promiješajte.
Smjesu podijeliti na dva jednaka dijela i u jedan dodati čokoladu i sjediniti. U tepsiju 20x20x5 cm redati jedan do drugog keks koji smo umočili u mlijeko.
Toplom čokoladnom kremom premažite kolačiće, namažite drugi red kolačića umočenih u mlijeko i preko njih premažite bijelom kremom.
Završavamo drugim redom keksa umočenog u mlijeko. Ostavite desert da se ohladi u hladnjaku, ukrasite listićima čokolade i pospite šećerom u prahu.
časopis za masline.gr