Postavljanje dodatnih trepavica – dlačica po dlačica

Nanošenje trepavica dlaku po dlaku je postupak koji je pogodan za žene s vrlo tankim i neuvijenim trepavicama. Oni s alergijama na maskaru i određene sastojke šminke također mogu imati koristi. Vrijeme se štedi od dnevnog šminkanja ujutro.

Stručnjak kojem ste vjerovali mora se pridržavati pravila dezinfekcije i sterilizacije svojih instrumenata. Zahvat se izvodi pincetom kojom se prekriva umjetna trepavica i nanosi ljepilo na jednu prirodnu trepavicu. To se radi cijelom dužinom kapka na svim trepavicama. Postoji i metoda u kojoj se snop trepavica pričvrsti na jednu prirodnu, od 2, 3, 4 itd., stvarajući takozvani 2D, 3D, 4D efekt. Materijal koji se koristi je dlaka nerca ili svila. Duljina varira od 6 do 15 mm, a postoje različite boje – crna, smeđa, žuta, plava, crvena i druge.

Ovisno o efektu koji se postiže, može biti sasvim prirodan, mačkasti pogled – u ovom slučaju najdulje trepavice se stavljaju na kraj kapka ili efekt otvorenijeg pogleda. Ako želite da ih ukloninemojte ih vući ili trljati, koristiti ulja ili masnu kremu ili posjetiti mjesto nanošenja kako biste ih uklonili bez ozljede vlastitih trepavica.

Postupak traje između 2 i 4 sata, a učinak traje oko mjesec dana. Prednosti postupka izražene su u promjeni oblika i gustoće trepavica, praktičnosti – nije potrebno nanositi maskaru, sigurnosti – kada ga izvodi stručnjak, nema se čega bojati.

Kao gotovo svaki postupak i ovaj ima svoje nedostatke – nije preporučljivo spavati s licem na jastuku, ne smijete koristiti sredstva za čišćenje na bazi ulja, jer je većina ljepila topiva u mastima, kada umjetne dlačice padnu ili se skidaju, moguće je da će se vaše vlastite trepavice slomljena ili potpuno otpasti.


Prava njega održava dugotrajniji učinak. Nakon postupka ne mokrite lice nekoliko sati, ne posjećujte saune, parne kupelji, jer ih visoka temperatura može oštetiti. Nužno je svakodnevno četkanje, izbjegavanje trljanja očiju te korištenje sredstava za čišćenje lica i šminke na bazi vode.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki