Dr. Myasnikov naznačio je koja je čokolada korisna

Čokolada je jedna od najkorisnijih namirnica bez koje je zdrava prehrana nemoguća. Ovo mišljenje izrazio je poznati liječnik i TV voditelj Alexander Myasnikov u autorskom programu TV kanala na kojem postoji emisija.

Mjasnikov je objasnio da čokolada sadrži mnogo biološki aktivnih tvari koje popravljaju raspoloženje, smiruju kašalj i jačaju krvne žile. Prema njegovim riječima, dijeta uključuje i čokoladu koja pomaže u prevenciji Alzheimerove bolesti. Važno pojašnjenje je da se ne radi o mliječnoj, već o crnoj čokoladi.

Nova studija otkrila je je li čokolada dobra za vas

Čokolada bi trebala biti tamna, s udjelom kakaa od 70 posto ili više. Dnevno treba pojesti mali komadić, a ne cijelu pločicu, istaknula je liječnica.

Čokolada okrepljuje i tonizira, ali nije kontraindicirana za hipertoničare ili osobe sa srčanim bolestima. Ujedno, dodaje stručnjakinja, čokolada je prirodni antidepresiv. Sadrži tvari zahvaljujući kojima se aktivnije proizvode hormoni sreće i samopouzdanja./Zdrave.to

Lajkajte zdrave.to i na Facebooku gdje ćete pronaći još puno korisnih i zanimljivih stvari!

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki