Salata od slanutka s maslinama i Florinis paprikom

Navečer stavite slanutak u mošus jer ćemo od njega napraviti salatu. Alliotiki salata, koja može strpljivo odležati u hladnjaku nekoliko dana i postati još bogatija aromama, može poslužiti uz pečenu ribu ili neko meso ili postati kompletan obrok za sebe.

Spremno za 1:15′

Gruzije Kofina

Materijali

300 g slanutak navečer namočen u vodi

½ šalice slatkih (ne kiselih) crnih maslina bez koštica, prepolovljenih

½ šalice zelenih maslina bez koštica, prepolovljenih

1 list lovora

1 srednja glavica luka, cijela

3-4 zrna pimenta

2 svježa luka, nasjeckana

1 režanj češnjaka nasjeckan

1 žličica slatkog ružmarina, svježe nasjeckanog ili suhog naribanog

½ žličice slatka majčina dušica

1/2 šalice Florini paprike, narezane na kockice

1 limun, sok

1/2 šalice maslinovog ulja

Sol papar

Savjeti

Što salata duže stoji, to je ukusnija, pa ju je najbolje pripremiti dan ranije.

Postupak

Slanutak kuhajte u puno vode s lovorovim listom, lukom i pimentom dok ne omekša. Ocijedite ih, izvadite lovorov list, luk i alevu papriku te ostavite da se ohlade.

Pomiješajte ostale sastojke osim ulja i limuna u velikoj zdjeli. Dodajte slanutak, Florini papriku, sol i papar. Ulje i limun pjenasto umutiti i dodati u salatu. Kušajte i dodajte soli, limuna ili ulja ovisno o ukusu koji želite. Stavite salatu u zdjelu i ohladite do posluživanja. Po želji ukrasite kriškama limuna.

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki