Dodajte ovo u vodu: požnjet ćete izdašnu žetvu trešanja

Briga za trešnje nije tako jednostavna. Štoviše, ima prirodne štetnike koji mogu uzrokovati ozbiljne štete. Stoga je vrijedno shvatiti koji je štetnik najopasniji za trešnje i kako ih možete tretirati da biste dobili izvrstan učinak.

Anastasia Kovrizhnykh, stručnjakinja iz mrežne publikacije BelNovosti, znanstvenica u agronomu i stručnjakinja za krajolik, rekla nam je kako ispravno postupiti u takvoj situaciji.

Što je opasno za trešnje?

Iskusni ljetni stanovnici znaju da je glavni neprijatelj trešnjina muha. Na prvi pogled, ovaj štetnik ne predstavlja ozbiljnu opasnost, ali pitanje nije tako očito.

Trešnjina muha jako voli slatko, a brzo se proširi po voćki ne ostavljajući joj gotovo nikakve šanse.

Stvar je u tome što odmah nakon cvatnje, kada se plodovi počnu formirati, ona pokušava probiti zidove i položiti jaja.

Trešnje
Fotografija: © Belnovosti

Problem je što se nakon 10 dana unutar trešnje ili trešnje pojavi bijeli crv koji se hrani pulpom.

Zašto je trešnjina muha toliko opasna?

Ako se ovaj štetnik pojavio samo u prvoj sezoni, njegova stvarna opasnost možda neće biti vidljiva, ali problem vrijedi detaljnije razumjeti.

Trešnjina muha brzo pojede plod i uzrokuje da on padne na tlo.

Nakon što udari o tlo, crv se počinje ubušivati ​​u zemlju, a nakon toga se pretvara u kukuljicu i počinje spavati zimski san.

Sljedeće sezone iz čahure izlazi muha i počinje uništavati plod.

Kao što praksa pokazuje, 3 sezone su dovoljne da ništa ne ostane od voćaka. Stoga, čak i kada se ovaj štetnik prvi put pojavi, trebali biste odmah razmisliti o liječenju i poduzeti odgovarajuće mjere.

Kako se možete boriti

Štetočina je opasna, pa metode moraju biti učinkovite. Tradicionalne metode i “sigurne” tretmane treba isključiti, jer ne pokazuju odgovarajuću učinkovitost.

Čim se muha pojavi, treba odmah upotrijebiti insekticide. Jedan od najpopularnijih može se nazvati Actellik, ali postoje i drugi.

Snažne lijekove treba upotrijebiti odmah, bez razmišljanja o tome da mogu predstavljati opasnost za fetus.

Bolje je ne jesti trešnje jednu sezonu nego izgubiti stablo nakon 3 godine. Pri uporabi specijalnih proizvoda potrebno je pažljivo pročitati upute te koristiti gumene rukavice, masku i zaštititi dišne ​​putove.

Ranije smo vam rekli kako shvatiti da biljkama nedostaje jod.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki