Najveći putnički brod na svijetu: za usporedbu, Titanic je slabašan čamac

Mnogi ljudi još uvijek pogrešno vjeruju da je najveći brod u ljudskoj povijesti bio zloglasni Titanic.

No, usporedite li brod na kojem se dogodio sudbonosni susret Jacka i Rose s modernim divovima, činit će vam se kao samo mali čamac.

Istisnina, odnosno volumen vode koji istiskuje plutajući brod, sadašnjih brodova je 4 puta veći nego kod Titanica, dok su po duljini više od 100 metara duži od broda koji se razbio o santu leda.

Riječ je o brodovima za krstarenje klase Oasis, čiji se deplasman kreće od 225.000 do 230.000 tona, a duljina od 360 do 362 metra.

Brod
Fotografija: screenshot

Već postoje četiri takva broda, dok se radovi na izgradnji još dva nastavljaju.

Najveća od njih je “Symphony of the Seas”, odnosno Simfonija mora, s tonažom od 230.000 tona i dužinom od 362 m. Usporedbe radi, visina Eiffelovog tornja je 324 m.

Može prevesti 6780 putnika i 2175 članova posade.

Odmorima koji zaplove na Simfoniji na raspolaganju su dvije stijene za penjanje, teren za mini golf, košarkaško igralište, klizalište, fitness centar, vrt s galerijama, parkovi i trgovine te drugi zabavni sadržaji.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki