7 brzih testova koji mogu otkriti vaše zdravstvene probleme FOTOGRAFIJE

Naše zdravlje je naše najveće bogatstvo. Moramo ga vrlo pažljivo čuvati. No, u užurbanoj svakodnevici često zaboravljamo ili ne obraćamo pozornost na loše navike koje nam kad-tad mogu naštetiti. Štoviše, može se pojaviti problem za koji saznamo kad je već prilično kasno.

Neviđene dobrobiti vode ujutro natašte

Nudimo vam 7 brzih testova kojima možete procijeniti stanje svog organizma. Najbolje je saznati za zdravstveni problem što je ranije moguće kako biste izbjegli daljnju štetu i neugodnosti u budućnosti.

Vizija

Amslerov test pomaže identificirati makularnu degeneraciju, stanje koje čini vid manje oštrim. Makularna degeneracija obično se javlja kod osoba starijih od 50 godina i vrlo brzo napreduje. To može dovesti do potpune sljepoće.

Test treba provesti u dobro osvijetljenoj prostoriji. Postavite fotografiju 25-30 cm od očiju. Nemojte naginjati glavu prema naprijed ili u stranu ili žmiriti.

Pokrijte jedno oko rukom i gledajte u točku bez treptanja deset sekundi. Učinite isto s drugim okom.

Nevjerojatan slučaj! Zubi su rasli u mozgu bebe od 4 mjeseca

Ako su sve linije ujednačene, bez iskrivljenja, odvajanja ili sivih mrlja, to znači da je vaša mrežnica potpuno zdrava. No, ako primijetite da su na bilo kojem dijelu fotografije linije vidljivo zakrivljene, odmah posjetite liječnika.

Snaga

Intenzivno tjelesno vježbanje ne preporučuje se starijim osobama i osobama koje imaju određene kardiovaskularne bolesti. Prije obavljanja bilo kakve tjelesne aktivnosti, trebali biste napraviti nekoliko jednostavnih testova.

Pronađite svoj puls, brojite otkucaje u minuti.

Napravite 20 čučnjeva.

Ponovno vjerujte pulsu.

Ako se broj pogodaka povećao za 25%, to znači da ste potpuno dobro. Ako je razlika 25-50%, to znači da je kardiovaskularni sustav slab. Ako se broj moždanih udara povećao za više od 50%, trebate se posavjetovati s liječnikom.

Idite na četvrti kat, nemojte trčati, samo se popnite stepenicama. Hodajte mirno, ali ne polako.

Pronađite broj otkucaja srca i brojite otkucaje u minuti.

Ako vam je puls oko 120 otkucaja u minuti, dobro ste. Ako vam je puls veći od 120 otkucaja u minuti, ili počnete osjećati nedostatak zraka ili bolove u prsima, trebali biste posjetiti liječnika.

Čak i kada se bavite intenzivnom tjelesnom aktivnošću, broj otkucaja vašeg srca ne smije prijeći granicu. Ograničenje je različito za različite godine. Da biste ga izračunali, oduzmite svoju dob od 220. Na primjer, 220 – 40 = 180, što znači da broj otkucaja srca ne smije biti veći od 180 otkucaja u minuti.

5 pogrešaka u prehrani dijabetičara

Stariji pacijenti i osobe koje imaju problema sa srcem trebaju svoj broj pomnožiti s 0,5 i 0,6.

Na primjer:

220 – 60 = 160

160 × 0,5 = 80

160 x 0,6 = 96

Dakle, broj otkucaja srca tijekom tjelesnih vježbi trebao bi biti od 80 do 96 otkucaja u minuti.

Poza

Stanite prirodno i zamolite nekoga da vas promatra. Ako su vam leđa zakrivljena za 45° ili više, a bokovi izgledaju prema naprijed, to ukazuje na ozbiljnu zakrivljenost kralježnice.

Udubljenje na kralježnici također ukazuje da nešto nije u redu. U tom slučaju trebate posjetiti liječnika kako biste dobili ispravnu dijagnozu i liječenje.

Ljekovita svojstva oraha

Postoji još jedan jednostavan test koji može pokazati da imate krivu kralježnicu. Uzmite 2 olovke ili hemijske u ruke i spustite ruke na tijelo.

Ako su olovke paralelne jedna s drugom, to znači da je vaše držanje dobro. Ako su olovke usmjerene jedna prema drugoj, to znači da imate kriva leđa.

Zamolite nekoga da vas promatra ili snimite vlastite fotografije. Crtom (ili samo u svojoj mašti) oblikujte liniju od uha do ramene kosti. Ako je linija ravna, dobro si. Ako vam je uho malo ispred kosti, to znači da imate problema s držanjem.

Ova tvar pomaže u mršavljenju bez treninga

Danas gotovo svi imaju kriva leđa. Često je uzrokovana sjedilačkim načinom života. Kako biste poboljšali svoje držanje, pokušajte držati leđa uspravno tijekom rada i izvođenja posebnih vježbi.

Dišni sustav

Sljedeći testovi pomoći će vam procijeniti funkcioniranje dišnog sustava, raspodjelu kisika u tijelu i otkriti imate li problema s cirkulacijom krvi.

Sjednite i nekoliko puta duboko udahnite. Izdahnite. Zatim duboko udahnite i zadržite dah.

Bolje je pokriti nos rukom. Koristite mjerač vremena da biste pratili koliko dugo možete zadržati dah. Normalan rezultat za zdravu osobu ne bi trebao biti kraći od 40 sekundi za muškarce i 30 sekundi za žene.

Kikiriki je izvrstan izvor biljnih proteina

Nakon 5 minuta ponovite duboki udah i zatim zadržite dah nakon potpunog izdaha.

Zdrava osoba može tako provesti 25-40 sekundi. Inače, sportaši imaju više rezultate, pa pomoću svog rezultata možete procijeniti koliko ste istrenirali svoje tijelo.

Bonus: što vam vaša glavobolja pokušava reći:

Glavobolja može biti različita, kako po intenzitetu tako i po lokalitetu.

Ako osjećate glavobolju u prednjem dijelu glave, to znači da ne spavate dovoljno.

Ako se vaša glavobolja nalazi na stražnjem dijelu glave, to je znak visoke razine stresa. Više se opuštajte i osjećat ćete se bolje.

Konačno, ako vas boli glava na vrhu glave, to može značiti da ne dobivate dovoljno hrane i vode. Promijenite prehranu./zdrave.to

Lajkajte zdrave.to i na Facebooku gdje ćete pronaći još puno korisnih i zanimljivih stvari!

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki