Koji su najkorisniji, a koji najštetniji začini

Začini su jedna od glavnih komponenti koje hranu čine ukusnom. Oni mogu i uljepšati gozbu i potpuno je pokvariti ako se ne slažu s ostalim proizvodima.

Luk i češnjak smanjuju krvni tlak

Istovremeno, međutim, osim što utječu na okus, utječu i na naše zdravlje.

Gastroenterolog dr. Sergey Vyalov otkrio je koji su od njih korisni za organizam, a koji mogu nanijeti veliku štetu.

Najkorisniji začini

Prema mišljenju stručnjaka, najkorisniji začin je crni papar.

Međutim, može se dodavati u hranu samo zdravih ljudi. Papar sadrži puno kapsaicina koji pozitivno djeluje na pokretljivost crijeva i unutarnje organe. Ako osoba ima želučane bolesti, vjerojatno pati od žgaravice. Tada mu ovaj začin može samo naškoditi.

Ljuske češnjaka sadrže mnoga korisna svojstva

Stručnjakinja smatra da je senf, koji mnogi vole, precijenjen i ne donosi nikakve zdravstvene prednosti. Ima antimikrobni učinak, ali je minimalan. Da biste njime stvarno ubili bakterije, trebate pojesti cijelu tubu senfa.

Peršin i komorač vrlo su korisni za rad želuca i crijeva. Sadrže veliki broj tvari koje dobro utječu na rad crijeva. /Zdrave.to

Lajkajte zdrave.to i na Facebooku gdje ćete pronaći još puno korisnih i zanimljivih stvari

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki