Kako izbjeći popodnevnu pospanost: 6 tajni živahnosti

Ako želite održati visoku razinu energije tijekom dana i izbjeći popodnevnu pospanost, isprobajte ove savjete.

Biolog i nutricionist Christopher Rhodes savjetovao je, prije svega, da izbjegavate grickanje – ako odaberete hranu koja sadrži puno ugljikohidrata, rezultat će biti skokovi u razini glukoze, magla u mozgu i emocionalne promjene.

Kako biste zadržali osjećaj sitosti i uravnotežili razinu glukoze, grickajte orašaste plodove, voće ili suho meso.

Drugo, kontrolirajte razinu glukoze jer one utječu na vašu energiju i raspoloženje. Da biste to učinili, vrijedi kombinirati ugljikohidrate sa zdravim mastima, proteinima i vlaknima.

Treće, budite svjesni uzimanja dodataka prehrani – posavjetujte se s liječnikom prije bilo čega.

Hrana
Fotografija: © Belnovosti

Četvrto, pokušajte se odreći kave, koja, kao i šećer, dovodi do kratkih naleta energije praćenih napadima letargije. Kako biste izbjegli nagli pad energije, trebali biste kofein kombinirati s proteinima, mastima i vlaknima.

Osigurati da je vaš ručak hranjiv peti je ključ da ostanete puni energije tijekom dana. Mora sadržavati proteine, vlakna i zdrave masti.

I šesto, krećite se nakon što se ručak pojede. Hodanje, penjanje uz stepenice, rad u vrtu itd. poslužit će kao tjelesna aktivnost.

Ranije smo vam rekli kako možete zamijeniti skupu superhranu.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki