Koji su znakovi prijetećeg moždanog udara?

Medicinski stručnjaci otkrili su po kojim znakovima možemo prepoznati nadolazeći moždani udar.

U proteklom tjednu liječnici su pružili medicinsku pomoć 104 pacijenta s moždanim udarom, izvijestio je regionalni ured za zdravstvo. Ovaj pokazatelj odgovara prosječnom broju tjednih posjeta medicinskim ustanovama.

Da biste identificirali moždani udar kod osobe, trebate je zamoliti da se nasmiješi. U slučaju kršenja dotoka krvi u mozak, polovica lica ostat će nepomična. Slabost mišića može se prepoznati ako ga zamolite da podigne ruke.

Također, stručnjaci preporučuju da zamolite osobu da ponovi jednostavnu frazu, ako to ne učini, možda postoji akutni napad poremećaja cirkulacije.

Pravovremena dijagnoza moždanog udara omogućit će pravovremenu pomoć pacijentu. To će povećati šanse za uspješno liječenje. Optimalno vrijeme za otkrivanje bolesti smatra se 2-3 sata nakon početka napada.

Zdrave.to

Lajkajte zdrave.to i na Facebooku gdje ćete pronaći još puno korisnih i zanimljivih štiva za svakoga!

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki