Kako napraviti vrtni lak vlastitim rukama: recept za učinkovit i siguran lijek – čak se i početnik može nositi s tim

Proljeće je upravo vrijeme kada ljetni stanovnici počinju obrezivati ​​drveće i liječiti oštećenja kore od mraza i štetnika.

Anastasia Kovrizhnykh, stručnjakinja internetske publikacije BelNovosti, agronom i krajobrazni dizajner, podsjeća nas da se rane nastale nakon rezanja grana, rezanja izdanaka itd. ne mogu jednostavno ostaviti.

Svakako ih treba tretirati – na primjer, vrtnim lakom, čiji ćemo recept podijeliti s vama u ovom članku.

Na temelju divizme

Ova opcija za pripremu vrtnog laka uključuje sljedeće sastojke: svježi divizma, suho vapno, pepeo i riječni pijesak u omjeru 16:8:8:1.

Sve komponente se temeljito miješaju dok se ne dobije homogena masa. Zatim se svježe pripremljena smjesa nanosi na posječene površine u sloju ne većem od 0,5 cm. Na kraju se sve pospe prosijanim pepelom.

Drvo
Fotografija: © Belnovosti

Korištenje parafina

Vrtni lak se također može pripremiti od parafina, kolofonije i suncokretovog ulja, uzetih u omjeru 6:3:2.

Rastopite parafin, dodajte kolofonij i pričekajte da smjesa prokuha, a zatim u nju ulijte suncokretovo ulje. Smjesu kuhajte 30 minuta na laganoj vatri, a potom ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.

Smjesu izgnječite dok ne postane glatka i pohranite u posudu s hermetički zatvorenim poklopcem.

Prethodno je stručnjak rekao kako uzgajati jagode koristeći pravilo četiri kreveta.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki