Dijeta bi prvenstveno trebala koristiti tijelu kao cjelini, a ne samo pomoći u kontroli obima struka.
U tom slučaju ljudi obično razmišljaju o mediteranskoj prehrani, koja gotovo da i ne isključuje poznate namirnice. Naglasak je na zelju, ribi i plodovima mora.
Prehrana ribom dio je poznate, slavljene i međunarodno prihvaćene tradicionalne mediteranske prehrane, citira magazin Parade kardiologa Mustalija Dohadwalu.
Prema riječima stručnjaka, upravo je ova prehrana povezana s niskom stopom smrtnosti.
Od svih vrsta riba jedna je najkorisnija za zdravlje srca. Stručnjaci uvjeravaju da je riječ o lososu.
Ova vrsta ribe puna je omega-3 masnih kiselina, a njezina redovita konzumacija povezana je sa smanjenim rizikom od vaskularnih upala i aritmija.
Kako bi vaše srce radilo kao sat, kardiolog savjetuje da jedete ribu 2 do 4 puta tjedno.
U tom će slučaju biti moguće smanjiti rizik od akutnog infarkta miokarda.
Prije svega, to se odnosi na bolesnike s bolestima srca i krvožilnog sustava.
A najveće zdravstvene prednosti dolaze od lososa ulovljenog u divljini.
Ranije smo vam rekli kako izbjeći pospanost nakon ručka.