Doručak je osnova zdrave prehrane, a osigurava i da u skorije vrijeme više nećete htjeti razmišljati o grickanju.
Ali prije ili kasnije, sendviči, kajgana ili omleti počnu dosaditi. Zatim nam ostaje kaša.
Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekarica četvrte klase, ispričala je kako pripremiti heljdinu kašu s bananom.
Potreban:
- heljda – ½ šalice;
- voda – 200 ml;
- cimet – ½ žličice;
- sol – 1 prstohvat;
- banana – 1 kom .;
- orasi i sušeno voće po ukusu;
- umjesto šećera – med.
Kako kuhati
1. Heljdu sortirati i oprati, dodati vode i kuhati 15-20 minuta na laganoj vatri.
2. Možete odmah dodati cimet i malo soli.
3. Bananu zgnječite vilicom ili blenderom pretvorite u pire.
4. Kad je gotovo, u kašu dodajte orašaste plodove, suho voće, pire od banane i med. Dobar tek!
Prethodno smo vam rekli kako odabrati visokokvalitetni kukuruz za salatu.