Pokušavajući kuhati riblje kotlete, većina ljudi koristi samo poznate recepte i metode.
No, kod pripreme ribljih kotleta možete eksperimentirati i mljevenom mesu dodati nekoliko sastojaka koji će znatno poboljšati okus i miris.
Stručnjak iz mrežne publikacije BelNovosti, Yulia Arkhipova, kuharica i pekar četvrte klase, rekla nam je što učiniti u takvoj situaciji.
Igra tekstura
Da bi kotleti bili ne samo ukusni, već i zanimljivi po teksturi, mljevenom mesu možete dodati malu količinu sjemenki sezama ili nasjeckanih oraha. To će im dati hrskavi vanjski sloj i uliti okus.
Mirisno bilje
Ne zaboravite da aroma igra važnu ulogu u pripremi ribljih kotleta. U mljeveno meso za kotlete možete dodati:
1) Kopar.
2) peršin.
3) Bosiljak i drugo bilje.
Začini su važni, ali vrijedi zapamtiti razumne proporcije, jer je vrlo lako pokvariti okus.
Citrusna nota
Jedan od najjednostavnijih i najučinkovitijih načina da ribljim kolačima date poseban šarm je dodavanje malo korice citrusa.
Korica limuna ili naranče savršeno nadopunjuje okus ribe i daje jelu svježinu.
Začini i začini
I, naravno, ne smijemo zaboraviti na začine i začine. Češnjak, kurkuma, kumin ili crvena paprika mogu dodati posebnu aromu i jedinstven okus ribljim kolačima.
Zašto koristiti umak
Kako biste dodali okus i aromu, preporučujemo korištenje tartar umaka ili umaka od limuna i češnjaka.
Daju kotletima jedinstven okus i čine ih sočnijim. Mnogi ljudi zaboravljaju, ali umak igra ključnu ulogu u okusu. Stoga se riblji kotleti moraju poslužiti s umakom.
Ranije smo vam rekli kako zamijeniti jaja u bilo kojem receptu.