Kako pripremiti bjelorusku salatu: probajte – vrlo je ukusna

Mnogi gurmani jednostavno obožavaju bjelorusku salatu.

I u tome nema ništa iznenađujuće: jelo sadrži jetru i gljive. Zahvaljujući ovim sastojcima, hrana postaje vrlo ukusna.

A ukiseljeni krastavci i luk daju salati dodatne svijetle note okusa.

U isto vrijeme, jelo se razlikuje po svojoj nježnosti. I sve to zahvaljujući preljevu od bjelanjaka i majoneze.

Recept za salatu Belorussky podijelila je Yulia Arkhipova, stručnjakinja za internetsko izdanje Belnovosti u području kuhanja, kuharica i pekar četvrtog razreda.

salate
Fotografija: © Belnovosti

Recept za bjelorusku salatu

Uzmite 200 grama pileće ili goveđe jetre, operite je i nasjeckajte.

Trebali biste dobiti komade srednje veličine. Potrebno ih je pržiti u tavi.

7 minuta nakon početka toplinske obrade proizvod treba malo posoliti. Nakon još 1-2 minute, jetrica se može izvaditi iz tave i staviti u posebnu zdjelu. Morate se riješiti nastale tekućine: ova “voda” nije potrebna u salati.

Sljedeći korak je prženje 100 grama nasjeckanih šampinjona. Proces bi trebao trajati 5 minuta.

Zatim u tavi zagrijte sitno nasjeckani luk i naribanu mrkvu. Nakon 10 minuta mješavina povrća će biti gotova.

Zatim morate skuhati dva jaja. Tvrdo kuhano, naravno: žumanjak bi trebao biti čvrst. Kuhani proizvod mora se ukloniti iz ljuske i izrezati na komade srednje veličine.

Završna faza je “kombinacija” svih prethodno samljevenih i obrađenih sastojaka, dodavanje 150 grama nasjeckanih kiselih krastavaca u smjesu i “oblačenje” dobivene mase majonezom.

Ranije je gurmanima rečeno kako pripremiti preljev za pravu grčku salatu.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki