U što namočiti haringu ako je preslana: ne u mlijeko ili vodu

Upravo je haringa riba koja se može vidjeti i na svečanom i na svakodnevnom stolu.

Ovaj “obrazac” može se objasniti činjenicom da haringa nije samo ukusna i zdrava riba, već je i pristupačna.

Međutim, ako odlučite kupiti slanu haringu, možete se susresti s problemom previše soli u proizvodu.

Nema problema – stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti, kuharica Yulia Arkhipova, podijelila je jednostavan trik koji će vam pomoći da se izvučete iz teške situacije.

Brzo se sjetite u što možete namočiti presoljenu haringu kako bi dobila jedinstven okus.

Jelo
Fotografija: Pixabay

Mineralna voda

Za omekšavanje teksture i poboljšanje okusa ribe, kuhari preporučuju korištenje mineralne vode. Dodajte malo svježe iscijeđenog soka od limuna u gaziranu vodu i ostavite haringu u ovoj smjesi 1 sat.

Pivo

Nekima će se ova metoda možda činiti neobičnom, ali ostavite sumnje po strani: pivo. Suprotno svim strahovima, samo poboljšava okus haringe. U lonac ulijte 1,5 l piva, dodajte začine (lovorov list, crni papar u zrnu) i prokuhajte. Pustite da se tekućina ohladi, a zatim stavite haringu u lonac s pivom i ostavite 24 sata.

crno vino

Za pripremu ukusnog predjela od haringe koristite suho crno vino. Ulijte u lonac, dodajte šećer i začine po ukusu, prokuhajte i držite na vatri dok se šećer potpuno ne otopi. Zatim dodajte malo octa i promiješajte.

Haringu narežite na komade, zajedno s kolutićima luka stavite u staklenku i zalijte ohlađenim vinom. Stavite u hladnjak na jedan dan.

Kefir

Ako želite filete haringe učiniti nježnijima i dati im ugodan kiselkasti okus, koristite kefir. Ulijte ga u duboku posudu, stavite haringu i ostavite ribu da se “odmori” 24 sata u fermentiranom mliječnom proizvodu.

Ranije je stručnjak rekao kako pravilno kuhati smrznute knedle.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki