Kako savladati suhu kožu improviziranim sredstvima: ne morate ništa kupovati – sve što vam treba već imate kod kuće

Suprotno uvriježenom mišljenju, hidrataciju ne treba samo suha koža, već i svaki drugi tip kože.

Ono što je dobra vijest je da se protiv dehidracije možete boriti kod kuće.

U ovom članku ćemo s vama podijeliti recepte za hidratantne maske za lice, gotovo sve sastojke za koje već imate u svojoj kuhinji.

S krumpirom i lubenicom

Za njegovu pripremu trebat ćete skuhati jedan krumpir i samljeti ga u pire. Kašu lubenice (dovoljno je pola kriške) također treba zdrobiti.

Pomiješajte oba sastojka, dodajte im 2 žlice divljeg meda i ravnomjerno rasporedite po licu. Držite masku 20 minuta, a zatim je isperite vodom.

Zaštitna maska
Fotografija: Pixabay

Maska od jogurta

Za izradu maske trebat će vam 2 žlice jogurta (najbolji je grčki jogurt koji nema dodataka), te 2 žlice svježe iscijeđenog soka od naranče i 1 žličica bademovog ulja.

Sve komponente se miješaju, a zatim se maska ​​u obliku guste i homogene paste nanosi na lice (s izuzetkom područja oko očiju). Kao i prethodna opcija, držite masku oko 20 minuta.

S kokosovim uljem

Pomiješajte žlicu meda i kokosovog ulja te dobivenu smjesu nanesite na lice. Pustite da se osuši 15-20 minuta, nakon čega ga uklonite toplom vodom.

Prethodno smo odgovorili na pitanje smijete li jesti vrh banane.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki