Što kuhati od mljevenog mesa i krumpira: definitivno ne čarobnjake ili tepsiju

Mljeveno meso i krumpir jednostavno su stvoreni za pečenje kotleta ili čarobnjaka, ili čak za stvaranje dobrog lonca.

Ali sve se to već dogodilo, i to više puta. A kada svoje goste trebate iznenaditi nečim ukusnim, onda je riječ o kreativnoj kuhinji.

Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekarica četvrte klase, ispričala je kako pripremiti krumpirove košarice s mesnim okruglicama.

Potreban:

  • krumpir – 5 kom .;
  • brašno -2 žlice. l.;
  • mljeveno meso – 300 g;
  • luk – 1 kom .;
  • riža – 2 žlice. l.;
  • jaja – 2 kom .;
  • sir – 100 gr;
  • sol, začini i bilje po ukusu.

Kako kuhati

1. Krompir je potrebno skuhati, zgnječiti, dodati maslac, jaje i brašno. Sve miksajte dok ne postane glatko.

2. Luk sitno nasjeckajte i popržite dok ne postane proziran, dodajte u mljeveno meso.

Mljeveno meso
Fotografija: © Belnovosti

3. Skuhajte rižu i dodajte u mljeveno meso zajedno sa začinskim biljem, začinima i jajima.

4. Kalupe za muffine namažite biljnim uljem i u njih rasporedite pire kako biste oblikovali stranice.

5. U sredinu staviti mljeveno meso i po vrhu posuti naribani sir.

Dovedite do spremnosti u pećnici zagrijanoj na 190 stupnjeva 35-40 minuta.

Ranije smo vam rekli kako osigurati da kotleti nisu suhi.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki