Većina ljudi je još uvijek uvjerena da je limun najkorisnije voće za ljudsko zdravlje, a sve zbog toga što sadrži mnogo vitamina C.
Ali nedavna istraživanja znanstvenika dokazuju da jedenje kivija može donijeti puno više koristi tijelu.
Do ovih su zaključaka došli istraživači sa Sveučilišta u Tokiju.
Koje su prednosti kivija?
Voće je uspoređeno s 27 drugih voća zbog sadržaja vitamina, minerala i drugih korisnih tvari. Nije bilo ravnopravnih kivija.
Osim vitamina C, E, antioksidansa i niza korisnih tvari, kivi sadrži dijetalna vlakna i folnu kiselinu.
Znanstvenici su izračunali da dvije prosječne porcije voća sadrže kalija koliko i jedna banana.
Ali najzanimljivije je to što kivi praktički nema kalorija.
Stoga se preporuča uključivanje voća u prehranu starijih osoba.
Uz redovitu konzumaciju, kivi jača kosti i krvne žile, poboljšava probavu i čisti organizam.
Osim toga, kivi normalizira razinu kolesterola u krvi, poboljšava zdravlje, te je dobar za kožu i normalan san.
Već smo vam rekli smijete li pojesti vrh banane.