Kako povećati produktivnost orlovih noktiju: iskusni ljetni stanovnici otkrili su 3 tajne

Orlovi nokti su vrlo zanimljiva i ukusna bobica, ali ne uzgajaju je svi na svom imanju.

Ponekad je to zbog činjenice da svaki ljetni stanovnik ne zna kako usjevu pružiti potrebnu njegu.

Stoga stručnjakinja internetske publikacije BelNovosti, dizajnerica krajolika i agronom Anastasia Kovrizhnykh predlaže zapamtiti tri glavna pravila koja mogu povećati prinos orlovih noktiju.

Što su oni?

Biljka ne podnosi dobro vruće vrijeme

Ne znaju svi da je orlovi nokti udobni u hladnim uvjetima, ali vruće vrijeme na njega djeluje depresivno. Stoga morate pokušati odabrati mjesto za sadnju na takav način da grm ne završi pod otvorenim užarenim suncem.

Pratioci

Neki grmovi bobičastog voća mogu dobro funkcionirati sami. Ali ovo pravilo ne vrijedi za orlovi nokti: biljka voli društvo.

orlovi nokti
Fotografija: © Belnovosti

Stoga pokušajte kombinirati od tri do pet različitih sorti ove biljke unutar jedne sadnje. U ovom slučaju, žetva će biti vrlo nezaboravna.

Udaljenost

Unatoč činjenici da se orlovi nokti bolje razvijaju u društvu, to ne znači da nasade treba zbijati. Naprotiv, odrasli grm ima prilično moćne korijene.

Stoga napravite povlačenje od jednog i pol metra.

Ranije smo razgovarali o tome koje sorte mesnatih rajčica možete odabrati za sadnju.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki