Kako možete koristiti ljuske jaja u zemlji: 3 najbolje opcije

Ako volite organski uzgoj, koji se temelji na korištenju prirodnih sastojaka i ograničenoj upotrebi industrijskih lijekova, onda obratite pozornost na ljuske jaja.

Ovaj prirodni lijek može se koristiti na razne načine.

Kao rezultat toga, možete značajno povećati produktivnost uzgojenih biljaka, otkrila je agronomkinja i dizajnerica krajolika Anastasia Kovrizhnykh, stručnjakinja internetske publikacije BelNovosti.

Koje se 3 metode mogu procijeniti

Riješite se opasnog neprijatelja – krtica cvrčaka

Nema potrebe objašnjavati kakvu štetu krtica može nanijeti zasadima. Ovaj insekt je jedan od najštetnijih i najopasnijih.

Međutim, neprijatelja možete poraziti jednostavnom metodom. Uzmite ljusku i namažite je biljnim uljem s ugodnom aromom. Medvjed neće odoljeti.

ljuska
Fotografija: © Belnovosti

Ali ova “večera” za insekta bit će posljednja.

Puževi

Ako želite da vaši usjevi budu zaštićeni od puževa puževa, potrebno je uz svaku sadnicu postaviti “kolut za spašavanje” promjera 15 centimetara.

Ljuske treba zgnječiti do srednje veličine.

Prihranjivanje

Vrijedno je unaprijed prikupiti školjke, oprati ih i osušiti. Zatim ga sameljemo mlincem za kavu u prah i koristimo za ishranu.

Može se i usitniti na veće komade: u tom slučaju takvo gnojivo treba unijeti u tlo.

Ranije smo govorili o tome kako možete hraniti začinsko bilje tako da raste bujno i mirisno.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki