Ako volite slastice, onda ste vjerojatno htjeli odustati od nezdravih slatkiša u korist zdravijih opcija.
U slučaju kolačića, to može biti izazovno.
U većini slučajeva, ova vrsta deserta je previše štetna i visokokalorična. Stoga je vrijedno obratiti pozornost na recept za ukusne i zdrave kolačiće, kaže kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarska pitanja mrežne publikacije BelNovosti.
Kako napraviti kolačiće od žitarica
Proizvodi
– pola čaše žitarica;
– tri kokošja jaja;
– 50 grama bilo kojeg sušenog voća;
– orasi po želji;
– pola male kašike praška za pecivo;
– malo mljevenog cimeta.
Način kuhanja
Preporuča se dio pahuljica (polovica) dovesti do stanja brašna, a drugi dio ostaviti u izvornom obliku. U izmrvljene pahuljice dodajte prašak za pecivo i pokušajte izmiksati dok smjesa ne bude glatka.
Zatim morate prosijati dobivenu bazu kolačića.
Pokušajte prije kuhanja namočiti i osušiti suho voće. Orahe treba nasjeckati na ugodnu veličinu.
U posebnoj zdjeli lagano umutiti jaja, a zatim dodati suho voće i orašaste plodove. Mljevene zobene pahuljice s praškom za pecivo pomiješajte s cijelim zobenim pahuljicama i cimetom te promiješajte. Sve što ostaje je kombinirati sadržaj obje posude i temeljito promiješati.
Pokrijte lim za pečenje slojem pergamenta, premažite maslacem i rasporedite kolačiće. Desert pecite 15-20 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.
Prethodno smo govorili o tome kako skuhati grašak pomoću nekih trikova.