Zašto se riba smatra korisnom za kardiovaskularni sustav: medicinsko objašnjenje

Mnogi ljudi znaju da se riba često preporuča uključiti u prehranu za prevenciju kardiovaskularnih bolesti.

Proizvod se također smatra korisnim ako postoji dijagnoza u ovom području.

Međutim, ne znaju svi za posebne prednosti ribe.

Kako proizvod utječe na srce i krvne žile?

trigliceridi

Kako kvalitetna morska riba sadrži dovoljne količine omega-3 kiselina, one povoljno utječu na trigliceride, smanjujući njihovu razinu.

To zauzvrat čini izglede za kardiovaskularne bolesti malo vjerojatnim.

riba
Fotografija: © Belnovosti

Kolesterol

Stručnjaci primjećuju da uključivanje dovoljne količine ribe u prehranu također ima odličan učinak na kolesterol: pokazatelji se značajno poboljšavaju.

To pomaže srcu da ostane zdravo dugi niz godina.

Upala

Konzumacija proizvoda općenito smanjuje vjerojatnost bilo kakvih upalnih procesa. Ovo je izvrsna prevencija, na primjer, ateroskleroze.

Najopasnije bolesti

Ako dva puta tjedno pojedete sto grama crvene ribe, možete se gotovo 100% zaštititi od moždanog udara, srčanog udara i tromboze.

Iz tog razloga proizvod svakako zaslužuje mjesto na vašem jelovniku.

Prethodno smo govorili o ljekovitosti mrkve.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki