Pravo je vrijeme za pripremu salata od najzdravijeg sezonskog povrća i začinskog bilja.
To će pomoći zasititi tijelo s puno hranjivih tvari.
Osim toga, izvrstan okus možete postići uz pomoć pravilno odabranog recepta, kaže kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja za pitanja kuhanja u mrežnoj publikaciji BelNovosti.
Kako pripremiti salatu s divljim češnjakom i krastavcima
Popis potrebnih proizvoda
– vezica svježeg divljeg češnjaka;
– par krastavaca srednje veličine;
– tri kuhana jaja;
– nekoliko zelenih luka;
– nekoliko žlica konzerviranog graška;
– kopar s peršinom, po želji;
– sol, papar i majoneza.
Proces kuhanja
Jaja prethodno skuhajte i stavite na sobnu temperaturu. Divlji češnjak treba dobro oprati, osušiti, odstraniti stabljike, a same listove nasjeckati.
Može se odmah poslati u zdjelu za posluživanje. Isto radimo i sa zelenim lukom i ostalim zelenilom.
Jaja narežite na kockice veličine graška. Stavite u posudu zajedno sa samim graškom. Krastavce operite i također sitno nasjeckajte.
Dodajte sol i papar, majonezu. Promiješajte i poslužite.
Ranije smo razgovarali o tome kako možete kuhati kotlete od krumpira.