Mnogi ljudi znaju da kopar ne postaje uvijek sočan, mirisan i aromatičan.
Ponekad ne ispadne ukusno koliko bi moglo biti.
Kako se ispostavilo, razlog može biti taj što ne znamo za neke trikove, primijetila je Anastasia Kovrizhnykh, agronom i dizajner krajobraza, stručnjak u internetskoj publikaciji BelNovosti.
Što su oni?
Zalijevanje
Ne znaju svi da je kopar usjev koji treba stalno zalijevanje. Samo u tom slučaju možete očekivati da će postati sočan i aromatičan.
Ako je sve učinjeno ispravno, zalijevanje treba obaviti dva puta dnevno.
Ova potreba je zbog površnog korijenskog sustava zelenila.
Trik s rezidbom
Mnogi ljudi jednostavno uklone kopar kada biljke narastu i daju sve od sebe. Kako se ispostavilo, to je bila pogreška. Ispravnije bi bilo drugo rješenje.
Preporuča se “naoružati” škarama za orezivanje i orezivati svaki put kada grm počne prelaziti veličinu od 15 centimetara.
Ranije smo razgovarali o tome zašto ne bi svatko riskirao uzgoj viburnuma i breze na svom posjedu.