Kako uzgajati luksuzni kopar: ne znaju svi ljetni stanovnici – 2 trika

Mnogi ljudi znaju da kopar ne postaje uvijek sočan, mirisan i aromatičan.

Ponekad ne ispadne ukusno koliko bi moglo biti.

Kako se ispostavilo, razlog može biti taj što ne znamo za neke trikove, primijetila je Anastasia Kovrizhnykh, agronom i dizajner krajobraza, stručnjak u internetskoj publikaciji BelNovosti.

Što su oni?

Zalijevanje

Ne znaju svi da je kopar usjev koji treba stalno zalijevanje. Samo u tom slučaju možete očekivati ​​da će postati sočan i aromatičan.

Ako je sve učinjeno ispravno, zalijevanje treba obaviti dva puta dnevno.

kopar
Fotografija: © Belnovosti

Ova potreba je zbog površnog korijenskog sustava zelenila.

Trik s rezidbom

Mnogi ljudi jednostavno uklone kopar kada biljke narastu i daju sve od sebe. Kako se ispostavilo, to je bila pogreška. Ispravnije bi bilo drugo rješenje.

Preporuča se “naoružati” škarama za orezivanje i orezivati ​​svaki put kada grm počne prelaziti veličinu od 15 centimetara.

Ranije smo razgovarali o tome zašto ne bi svatko riskirao uzgoj viburnuma i breze na svom posjedu.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki