Prilikom pripreme kolača od sira mnogi primjećuju da se tijekom kuhanja počnu raspadati u tavi. Kako se nositi s ovim? Postoji nekoliko trikova koje vrijedi isprobati.
Stručnjak mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekar četvrte klase, rekla nam je kako učiniti pravu stvar.
Zašto se torte od sira raspadaju?
Postoji nekoliko razloga zašto bi se to moglo dogoditi:
1) Ako je svježi sir previše masan, to može dovesti do činjenice da kolači od sira ne zadrže oblik i raspadnu se u tavi.
2) Nedostatak ili nedovoljna količina jaja, brašna ili drugih vezivnih sastojaka može dovesti do toga da se masa kolača neće držati zajedno.
3) Ako je ulje u tavi prevruće, kolačići od sira mogu se početi raspadati prije nego što se ispeku izvana.
Razloga je zapravo mnogo, stoga je potrebno biti u stanju riješiti takav problem na sveobuhvatan način.
Kako se nositi s ovom nevoljom
Možete se sjetiti nekoliko savjeta koji će vam pomoći da spriječite širenje sirnica tijekom prženja:
• Pri kupnji svježeg sira treba obratiti pozornost na masnoću. Sadržaj masti trebao bi biti srednji;
• Morate paziti da u receptu bude dovoljna količina jaja i brašna kako bi se masa za sirnice dobro sjedinila;
• prije stavljanja sirnica u pleh važno je provjeriti je li ulje dovoljno zagrijano, ali ne prevruće.
Bolje je početi pržiti na srednjoj vatri;
• važno je pažljivo okretati sirnice u tepsiji kako se ne bi raspale. Najbolje je koristiti silikonsku lopaticu koja zadržava svoju fleksibilnost.
Također, nemojte žuriti tijekom kuhanja. I ne zaboravite da u kuhinji možete neprestano eksperimentirati, postižući izvrsne rezultate.
Ranije smo vam rekli zašto morate odmotati štapiće od rakova.