Kako i kada hraniti sadnice rajčice nakon sadnje u zemlju: pomoći u suočavanju sa stresom

Ljetni stanovnici ne umaraju se ponavljati da svako uplitanje u život biljke za nju predstavlja stres.

Štoviše, presađivanje sadnica iz ugodnih uvjeta gradskog stana u otvoreni teren u seoskom vrtu. Ovdje će biti važno podržati biljku, odnosno hraniti je.

Anastasia Kovrizhnykh, stručnjakinja internetske publikacije BelNovosti, agronom i krajobrazni dizajner, rekla nam je kako hraniti rajčice nakon presađivanja u krevete.

Zašto je to važno

Stres negativno utječe na sva živa bića, pa tako i na biljke.

Ako ostavite sadnice nakon presađivanja bez hranjenja, trebat će im više vremena da se ukorijene, mogu oslabiti, razboljeti se, kasnije cvjetati i neće dati najbolju žetvu.

rajčice
Fotografija: © Belnovosti

Možete birati između organskih, mineralnih narodnih dodataka prehrani.

Vrijeme hranjenja sadnica

Nakon presađivanja u zemlju, rajčica se prihranjuje od 14 do 21 dan.

Siguran znak da se biljka ukorijenila na novom mjestu su ojačani listovi i stabljika sadnice.

Prvo se primjenjuju dušična gnojiva s dodacima kalija i fosfora. Gnojiva koja sadrže kalcij, bor, magnezij i mangan, željezo i sumpor neće biti suvišna.

U ovoj fazi ne biste trebali koristiti samo dušik ili bilo koji od ovih elemenata. Bolje je napraviti složene dodatke. Ljetni stanovnici najčešće koriste nitrofosku.

Kako postupiti

U 10 litara vode otopite 25 grama amonijevog nitrata, 40 grama superfosfata i 15 grama kalijevog sulfata ili u istoj količini vode otopite 1 žlicu nitrofoske.

Možete sakupiti i nasjeckati korov, dodati vodu, ostaviti da se kuha i fermentira tjedan dana, razrijediti vodom 1:20 i koristiti za zalijevanje.

A drugi recept je otopiti 10 grama suhog kvasca i 2 žlice. l. šećera u 250 ml tople vode. Pustite da se kuha 2 sata, razrijedite u 10 litara vode i koristite za hranjenje.

Ranije smo vam rekli što možete posaditi pored krastavaca.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki