Kako kuhati pomfrit bez kapi ulja: ukusno i zdravo

Među gurmanima ima mnogo ljubitelja pomfrita.

Uostalom, malo tko će odbiti ukusne povrtne kocke – hrskave izvana, a mekane iznutra.

Ali postoji problem: pomfrit je među nezdravim namirnicama.

Činjenica je da je jelo prženo u dubokom ulju. A obilje biljnog ulja lišava hranu njenih blagodati.

Ispostavilo se da je hrana previše kalorična, masna i sadrži mnoge spojeve opasne za tijelo.

krumpir
Fotografija: © Belnovosti

Srećom, pomfrit se može napraviti bez upotrebe friteze. U ovom slučaju, jelo će biti zdravo, ali ne manje ukusno.

Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarstvo internetske publikacije Belnovosti, kuharica i pekarka četvrte kategorije, govorila je o zanimljivom načinu stvaranja popularnog jela.

Kako napraviti pomfrit bez ulja

Gomolje je potrebno oguliti i nasjeckati.

Dobivene blokove treba izliti na papirnatu salvetu. Na vrh nasjeckanog povrća trebali biste staviti još jedan takav proizvod.

Ovaj pristup će pomoći osloboditi krumpir od viška vode.

Zatim komade povrća treba ravnomjerno rasporediti na veliki, ravni tanjur. Preporučljivo je da svaki blok leži zasebno, bez dodirivanja drugih.

Posuđe treba staviti u zamrzivač na 60-90 minuta.

Zatim pripremite pohanje za povrće za hlađenje. Potrebno je pomiješati kukuruzno brašno (3 žlice) s malom količinom kuhinjske soli i mljevenog papra.

Ovom smjesom treba premazati smrznuti krumpir i staviti ga u pećnicu. Trajanje pečenja na temperaturi od 220 stupnjeva treba biti 10 minuta.

Krajnji rezultat bit će vrlo ukusno jelo – rumeno i hrskavo. I što je najvažnije, bez kapi ulja.

Ranije je gurmanima rečeno kako pripremiti savršeno tijesto za kolače od sira.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki