Pobornici “pravih” palačinki od krumpira nikada neće dodati brašno ili kokošja jaja u recept jer vjeruju da će to uništiti jelo.
Međutim, u većini slučajeva čini se nejasno kako pripremiti ukusnu poslasticu.
Kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarska pitanja u izdanju mreže BelNovosti, podijelila je provjereni recept.
Kako pripremiti kvalitetne palačinke od krumpira bez nepotrebnih sastojaka?
Sastojci
– osam krumpira srednje veličine;
– velika žlica kiselog vrhnja s prosječnim sadržajem masti;
– dva luka (srednja);
– sol i po želji začini;
– ulje (koliko će biti potrebno).
Proces kuhanja
Krumpir prvo ogulite i operite, naribajte i po potrebi ocijedite višak vode. Zatim isto učinite s lukom i promiješajte.
Dodajte kiselo vrhnje i sol u smjesu i dovedite je do maksimalno homogenog stanja.
Nakon toga odmah počinjemo pržiti u biljnom ulju kako palačinke od krumpira ne bi potamnile.
Ranije smo razgovarali o tome što iskusne domaćice dodaju u boršč za boju i okus.